Op zaterdag 12 maart hebben we met elkaar de boomspiegels aangeplant! Vanuit de actie NL doet van het Oranjefonds hadden we hiervoor geld beschikbaar gekregen. 

De biodiversiteit is een belangrijk speerpunt in de gemeente (zie bijvoorbeeld de Vierklank van 9 maart jl) en ook van onze vereniging. Daarnaast vinden we het leuk om buren te stimuleren elkaar te ontmoeten middels deze activiteit. Om de biodiversiteit én het fleurige aangezicht van de wijk met een kleinschalige actie te stimuleren, leek het ons passend om de boomspiegels op te fleuren. We kozen voor de twee centrale toegangswegen: de Kruisbeklaan en de Koperwieklaan.

We hebben advies ingewonnen en kwamen uit bij een kweker die niet met pesticiden werkt. De plantjes zien er bij aankoop dan misschien niet zo frivool uit als in een regulier tuincentrum, maar op die manier stimuleren we de biodiversiteit het meest: de bijen en andere insecten gaan niet dood door gespoten gif en ook de grond blijft gifvrij. Bij de kweker werd ons de geranium rozanne aangeraden voor de 22 boomspiegels op de Koperwieklaan. Die heeft een lange bloeitijd en groeit vrij snel dicht rondom de boom ipv losse plantjes. Niet alle planten groeien zomaar goed in een boomspiegel, heel veel planten niet zelfs. We zijn daarom blij met het advies van de kweker. Voor de wat ruimere perkjes op de Kruisbeklaan waar hier en daar al wat zomerbloeiende struikjes staan, werd ons winterheide geadviseerd zodat de bloeiperioden elkaar af zouden wisselen. 

De boomspiegels op de Koperwieklaan zijn vandaag allemaal aangeplant! Vrijwilligers en buren: heel erg bedankt voor jullie hulp! De heide op de Kruisbeklaan was nog niet beschikbaar bij de kweker en volgt daarom a.s. zaterdag als we met de wijk ook opschoondag houden. Wees welkom om daarbij aan te sluiten: 14.00 op het sportveld!